Gevulde spinaziepasteitjes

Vandaag een recept voor gevulde spinazie pasteitjes, van Riane Kuzee. Zij maakt dit vegetarische recept al 23 jaar en laat weten dat ook 'verstokte vleeseters' het erg lekker vinden. Je kunt het gebruiken als voorgerecht (1 pasteitje per persoon) of als hoofdgerecht (2 per persoon).

Voor 4 bakjes:

4 bladerdeeg pasteibakjes
1 flinke ui
1 bakje champignons
150-200 geraspte belegen (vega) kaas
wat bloem
plantaardige margarine
Marmite of Maggi aroma
zwarte peper
ontdooit en uitgelekte pak gehakte diepvries spinazie
(Soja)melk

Schil en snipper de ui, bak ze gaar in ruime hoeveelheid margarine op middelhoog vuur.
Maak de champignons schoon (NIET MET WATER!) en snij ze in 4 parten.
Voeg ze bij de uien en bak ze mee tot ze gaar zijn. Draai het vuur laag en doe er gezeefde bloem beetje bij beetje bij terwijl je blijft roeren, net zolang dat alle boter is opgenomen en het 1 dikke klomp is geworden....dan scheutje bij scheutje koude (soja)melk erbij doen en blijven roeren(laag vuur) net zolang totdat er een dikke gebonden saus ontstaat (roux). Voeg naar smaak peper, maggi/marmite toe. Voeg spinazie en kaas toe en verwarm het net zolang totdat de kaas is gesmolten.
Eventueel nog wat peper/maggi/marmite toe.

Erg lekker als het geserveerd word met gebakken plakjes tomaat.
(Soja) melk kan ook vervangen worden door koude groente bouillon,dat is ook erg lekker!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten